Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmänheten bjöds in till Postplan

"Läckert" och "förskräckligt". Det var motpolerna av omdömen som framfördes av allmänheten efter att Ljusdals kommun presenterat skisserna för nya Postplan med den nytillkomna byggrätten.

Annons

På onsdag kvällen presenterade arkitektfirman Öberg och Hadmyr, Stockholm, förslaget för nya Postplan för allmänheten med en kompletterande bebyggelse. För att förtäta Postplan föreslår arkitektfirman att torget kompletteras med en ny byggnad mellan nya och gamla Posthuset. Tanken är att byggrättens markplan ska vara förlagd för handel och övriga våningar för bostäder. Arkitekterna Fredrik Öberg och Andreas Hadmyr presenterade olika utformningar av fastigheten i form av våningsplan och flyglar.

Christer Josefsson, fastighetsägare, tyckte att arkitekternas framtagna skisser var "läckra" och framhävde vikten av ny arkitektur i kommunen.

– Varje tidsperiod har sin arkitektur och jag tycker att det är bra att man markerar att det är en ny epok, säger Christer Josefsson.

Reaktionerna från åhörarna var mest positiva men Ingrid Granér var av annan uppfattning än de andra.

– Jag tycker att förslaget är förskräckligt. Vi ska inte bygga för så att vi inte kan se Koppargården och Bergkvistska, säger hon.

Planingenjör Anna Korsell ska nu påbörja arbetet med att ta fram en ny detaljplan för Postplan. Vid årsskiftet beräknar hon ha klart ett samrådsunderlag.

Mer läsning

Annons