Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är lika mycket värda

/

Kom och visa ditt stöd för ett öppnare, vänligare, medmänskligare samhälle där det finns plats för alla! Den uppmaningen gick till kommuninvånarna inför söndagens manifestation på Postplan i Ljusdal. Och det var många som följde den.

Annons

– Jag är stolt över att bo på en ort där det finns ett 30-tal nationaliteter, sa Stefan Olsson, en av initiativtagarna till manifestationen, men lade till att inget är så bra att det inte kan bli bättre.

Manifestationen drog igång 14.00 och Postplan fylldes sakta med folk i alla åldrar och färger.

Vänskaps- och integrationsföreningen sålde falafel och kaffe och kaka till de som ville ha. Bakom bordet stod systrarna Nawal och Nahid Gango, kom till Ljusdal från Sudan för sex år sedan.

– Det är jättebra när man tar upp sånt här, det är bra att vi ungdomar får veta mer om det som händer i samhället, sa yngre systern Nahid Gongo, 22 år.

Ingen av systrarna har stött på rasism i Ljusdal men tycker ändå att det är bra att man påminner varandra om att det finns.

Alla partier som finns representerade i kommunfullmäktige var inbjudna att hålla ett kortare tal, däremellan underhöll lokala artister. Bland dem Stefan och Kristina, Per Färm och Kire Ljung.

Mer läsning

Annons