Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren misstänker brott i Seko-härvan

Åklagaren har beslutat inleda förundersökning av omständigheterna kring de 14 miljoner kronor som har försvunnit från Seko-klubben Väg och Ban Gävle-Dala.

Annons

– Jag konstaterar att de uppgifter och den dokumentationen som anmälan innehåller gör att det föreligger skäl att anta att ett brott har förövats. För närvarande är rubriceringen trolöshet mot huvudman, säger Ulf Back, vice chefsåklagare och kammarchef vid åklagarkammaren i Gävle.

Andra brott, som exempelvis förskingring, har också diskuterats i fallet.

– Men i det här läget har jag bedömt det som trolöshet mot huvudman. Men det är inget slutligt avgörande, det kan förändras under utredningens gång.

Det var under tisdagen som Ulf Back tog beslutet att inleda en förundersökning. Nu har han lämnat direktiv till polisen om vilka utredningsåtgärder som ska vidtas.

– En förundersökning innebär att en utredning sätts i gång för att kunna ta ställning till om det finns skäl att anta att ett brott har förövats. Nu startar en polisutredning där man ska försöka klarlägga vad som har hänt och vilka personer som eventuellt kan misstänkas för det här brottet.

Finns det något du kan säga om vad det var som gjorde att du ville inleda förundersökning?

– Nej, genom att det kommer att höras ett antal personer under den här utredningen så vill jag inte föregripa det.

Läs allt om Seko-skandalen här!

Mer läsning

Annons