Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren begär mer tid i lånehärva

I bankhärvan med förgreningar till Ljusdalsföretagaren Per Nygren går tiden för frihetsberövandet mot sitt slut. Om inte åklagaren får som han vill.

Annons

Åklagaren anser att det behövs mer tid för att utreda misstankarna om grovt bedrägeri i lånehärvan där moderbolaget Nygren Invests försatts i konkurs och tre personer sitter häktade. Mer tid behöver också konkursförvaltaren.

- Dotterbolagen lever sina egna liv tills någon ägare måste fatta beslut. Än så länge har jag för litet information om bolagen för att fatta beslut, säger konkursförvaltare Lars Wenne vid Flood advokatbyrå i Stockholm.

Det innebär att verksamheten vid Schenker center i Hudiksvall drivs vidare som vanligt tills vidare. Det finns ett sextiotal anställda i dotterbolaget, Nygrens åkeri med stationeringsorterna Hudiksvall och Ljusdal.

Åklagaren har begärt att frihetsberövandet ska förlängas till den 11 oktober. Ny häktningsförhandling mot Per Nygren hålls under tisdagen och det mesta talar för att tingsrätten förlänger hans häktning.

Utredningen kan störas om de tre försätts på fri fot hävdar åklagaren som inte räknar med att hinna väcka åtal innan den 11 oktober.

- Det finns omständigheter som pekar på att det kan gälla högre belopp, vi får se vad den fortsatta utredningen kan visa, säger åklagare Hans Ihrman.

Per Nygrens barndomskamrat, bankmannen har gjort vissa medgivanden, men Per Nygren och Gävlekvinnan framhåller sin oskuld.

Mer läsning

Annons