Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerier mister körning

Samtal pågår om framtiden för åkarna i Ljusdal efter att logistikföretaget Reaxcer förlorade upphandlingen om Stora Enso Skogs transporter i Härjedalen och Ljusdal. Ohlséns åkeri förhandlar nu om uppköp av lokalt åkeri.

Annons

Fem åkerier i Ljusdal riskerar att drabbas när Ohlséns tar över Stora Ensos transporter i trakten. Framtiden för dessa är ännu oviss. Enligt Ohlséns vd Petri Ekorre förs förhandlingar om att köpa upp ett lokalt åkeri.

- Vi för en dialog om ett uppköp som ska bli vår grund. Sedan får vi titta på hur mycket utöver det vi behöver. Vi för en dialog med de flesta av åkarna här och innan vi går på julledighet så kommer alla att veta hur situationen ser ut, säger Petri Ekorre.

Ohlséns nya avtal med Stora Enso löper på tre år och gäller från första februari. Mikael Martinsson, koncernchef på Reaxcer, tycker att diskussionerna kring överlämning har fungerat bra med Ohlséns .

- Det är inte förrän i slutet av januari som det är dags att byta, så det är lite tid kvar. Vi har ett väldigt bra diskussionsklimat med Ohlséns, och från Reaxcers sida gör vi reklam för våra åkare, vad vi är duktiga på och kan göra. Sedan är det upp till hur väl det stämmer överens med den plan som Ohlséns har, säger Mikael Martinsson.

Mer läsning

Annons