Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aiko föll ner från ett berg

/
  • Tord Strandberg trodde att han hade mist Aiko när han förstod att hunden drev haren i den oländiga terrängen på Degelberget.

I en hockeytrunk firades treårige luzerstövaren Aiko ner på fast mark efter att ha suttit fast på en klippavsats i närmare tre timmar. Det var när han drev en hare som han ramlade ner från ett berg och blev fast på klippavsatsen.

Annons

Det blev en dramatisk start på söndagen för treårige luzerstövaren Aiko. Tidigt i ottan begav han sig tillsammans med sin husse, Tord Strandberg, ut i skogen för att träna på att jaga hare.

– Han fick snart upp spåret efter en hare och drev den bra precis en timme innan jag hörde att det kom ett annat läte från honom, han började yla. Sen blev det tyst. Jag ropade på honom men han svarade inte längre. Han hade gått långt då. Till ett berg som jag visste är mycket styggt, säger Tord Strandberg.

Tillsammans med en jaktkamrat började han leta efter Aiko och efter ett tag fick de syn på hunden på en klippavsats, 15-20 meter upp på Degelberget, som ligger vid Kajvall. Jägarna larmade SOS och snart var räddningstjänsten på plats. Med hjälp av stegar lyckades Tord Strandberg och en av brandmännen ta sig upp till Aiko.

– Han låg och klamrade sig fast och var märkbart chockad och rädd. För att få ner honom stoppade vi honom i en hockeytrunk, drog igen dragkedjan ordentligt och hissade ner honom.

Så när som på ett skrapmärke på ena framtassen verkar Aiko klarat sig oskadd i fallet.

– Han är trött och tagen, men annars verkar han må bra. Han blev mycket förtjust i brandmännen, jag tror han förstår att de räddade honom, säger Tord Strandberg.

Mer läsning

Annons