Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägaren: "Det är ett asylboende i toppklass"

/

Efter demonstrationerna vid Kulthammar har tidningen pratat med ägaren, Leif-Ivan Karlsson och föreståndaren, Kjell Roos. Ingen av dem tycker att de boende har rätt i sina synpunkter.

Annons

TV: Här demonstrerar de boende mot förhållandena på Kulthammar

Leif-Ivan Karlsson, som äger fastigheten, ser inte demonstrationen på Kulthammar som alarmerande.

– Nej, allt de säger är fel. Såhär gör de bara för att få ett eget boende, menar fastighetsägaren och hänvisar till att han följt avtalet med Migrationsverket.

– Man kan inte klaga på oss. Vi är en av de bästa anläggningarna i Sverige, men man kan inte göra alla på en avdelning glada när det gäller maten, säger han.

Leif-Ivan Karlsson har inte besökt Kulthammar på länge och känner inte att han som ägare har ansvar att lyssna på de boende efter protesterna.

– Det skulle inte fungera för mig för jag är superentreprenör. Jag har outsourcat och delegerat ansvaret till föreståndarna, säger han.

LÄS MER: Därför protesterar de boende

Kjell Roos, föreståndare på Kulthammar, tycker även han att problemen beror på enskilda individer och att man protesterat för att få egna bostäder.

– Vi har städpersonal där, men det går några timmar så har de stökat ner igen. Men det är ett problem på alla anläggningar.

– Det är ingen som har kommit till oss och pratat om problemen, säger han. Vi har inte haft några problem innan den här helgen då det kom en dåre och slog sönder halva matsalen.

Enligt polisanmälan som upprättades i samband med händelsen ska det handla om ett fönster som krossades av en boende som menade att han fått för lite bröd. När tidningen besökte Kulthammar på måndagen var fönstret inte utbytt.

Fotnot: Polis kallades även till platsen i samband med en annan händelse under söndagen då ett knivhot ska ha ägt rum. En man i 25-årsåldern greps på plats och händelsen är rubricerad som olaga hot eventuellt grovt olaga hot. Det är oklart vad bråket handlade om.

Migrationsverket: "Man måste vara lyhörd"

Insändare: Vi stöder inte protesterna om Kulthammar

Mer läsning

Annons