Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afghansk förening ska ena flyktingar

/
  • Wazhma och Manjia Akbal, samt Ramin Mayanparaz utgör en del av föreningens styrelse

Det ska bli lättare att som afghansk flykting komma in i samhället. Därför startar nu ett tiotal unga afghaner i Ljusdal föreningen "Afghaner i norra Sverige".

Annons

Föreningen Afghaner i norra Sverige ska ha som syfte att hjälpa flyktingar från Afhganistan att hitta rätt i det svenska samhället. Med det målet anordnades under onsdag kväll en studiecirkel med ungdomarna för att diskutera grundandet av en förening.

– Här ska vi prata om eventuella syften med att starta en förening, vi kommer att diskutera hur föreningslivet i Sverige ser ut jämfört med i Afghanistan, berättar studiecirkelsledaren Christina Embretsen.

Ramin Mayanparaz jobbar på flyktingenheten och kommer även han ursprungligen från Afghanistan. Han ser ett behov av att ena de cirka 50 afghaner som finns i Ljusdal.

– Det finns otroligt många olika grupper av afhganer i Ljusdal, grupper med kulturer som skiljer. Därför är det viktigt att vi genom en förening kan börja samarbeta med varandra, säger Mayanparaz som också är med och grundar föreningen.

Mer läsning

Annons