Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affärsman ville köpa 20 ton smör från Svedbovallen

Vem kan leverera 20 ton smör i månaden?
Det undrar Svedbovallens personal efter att en affärsman har undrat om fäboden kan leverera till honom. Han ville exportera smör från Hälsingland ut i världen.

Annons

Långt efter att fäbodsäsongen är över, och korna sedan länge flyttat från Svedbovallen, ringde häromdagen en affärsman och undrade om fäboden kunde leverera 20 ton smör i månaden till honom.

– Med tanke på att jag bara hade två kor som jag mjölkade var beställningen kanske heller inte i rätt format, berättar Märit Andersson som tog emot samtalet.

LÄS OCKSÅ: Så var sommaren på Svedbovallen: "Jag hade på mig långkalsonger"

Det är hon som har ansvarat för Svedbovallen den gångna sommaren. Märit tog ändå emot beställningen och efterlyser nu tips på något svenskt svensk mejeri som kan ta emot den omfångsrika ordern.

LÄS OCKSÅ: Hon tar över Svedbovallen

– Jag vill föra beställningen vidare till ett lämpigt mejeri. Det skulle kännas fint om denna order kommer de lokala bönderna tillgodo.

Bakom beställningen står Järfällabaserade handelsföretaget Asian Euro Enterprises.

– Vi är ute efter osaltat smör med en fetthalt på 82 procent. Vi säljer redan smör från lokala bönder i Tyskland och Irland och eftersom vi har vår bas i Sverige vill vi gärna även sälja svenskt smör. Det kommer att gå till bagerier i Mellanöstern, säger Abdul Alu Neuman, från Asian Euro Enterprises.

Mer läsning

Annons