Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32 tjänster bort i tufft sparpaket

Antalet äldre som behöver särskilt boende eller korttidsplats ökar. Samtidigt föreslås omsorgsnämnden spara 16,3 miljoner kronor nästa år vilket motsvarar 32 tjänster.
– Men jag hoppas och tror att vi inte behöver spara så mycket när situationen är som den är, säger Helena Brink (C), ordförande i omsorgsnämnden.

Annons

Helena Brink anser att allmänheten inte kommer att märka särskilt mycket av det stora åtgärdspaketet på 18 punkter som omsorgsnämnden ska ta ställning till på torsdag.

– Vi har till exempel sagt nej till förslag om att röra heltidsmåttet för vår personal. Måste vi spara 16,3 miljoner kronor klarar vi det via schemaläggning, översyn av flex och ersättning för arbete på obekväm arbetstid och en rad andra åtgärder som till exempel samordning av nattpatruller. Men då har vi nått vägs ände och jag är oroad för hur vi i sådana fall klarar äldreboendefrågan eftersom behovet ständigt ökar, säger Helena Brink.

Den färskaste noteringen som Helena Brink har när det gäller boendesituationen för äldre är att 25 personer har fått ett beslut och väntar på plats i särskilt boende. Sju personer väntar på korttidsboende. 19 personer finns på sjukhus. Sex av dessa betalar kommunen för eftersom de är färdigbehandlade.

Mer läsning

Annons