Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åring visar upp sig

/
  • Anders Holmén och Annica Ekenberg, två av Samhalls tre personalledare i Ljusdal.
  • – Det är väl bra att politikerna får se vad vi håller på med, säger Bengt Johansson, som jobbar i paketeringen på Samhall i Ljusdal.
  • La Stenmark visar för politikerna Helena Brink, Kenneth Forssell och Bodil Eriksson hur hon monterar hundkoppel i lysande färger.
  • Den färgglada logotypen har inte hängt med Samhall i alla trettio åren utan är ny.
  • Många lokala politiker var nyfikna på Samhall. Av 15 inbjudna nappade 9 på inbjudan och fick bland annat en rundtur i produktionshallen av personalledaren Anders Holmén.

Samhall visar upp sig för politiker. Verksamheten har förändrats mycket på de 30 år som företaget funnits.

Annons

I samband med att Samhall firar 30 år har företaget över hela landet bjudit in politiker till arbetsplatserna, för att visa vad man gör.

Transporter, städning, inköp och andra tjänsteuppdrag ute i samhället är en stor del av Samhalls verksamhet. Så har det inte alltid varit.

– Strävan har varit att gå från industriföretag till tjänsteföretag. Förut var det mer en skyddad verkstad. Det är det inte längre, säger Anders Holmén, som själv jobbat inom Samhall sedan 1985 och i dag är en av tre personalledare på arbetsplatsen i Ljusdal.

De som jobbar på Samhall har någon funktionsnedsättning och får sin anställning genom arbetsförmedlingen.

En av dem som fortfarande jobbar med produktion i Ljusdal är Gunnar Eklund från Bollnäs.

– Jag åker buss hit varje dag, för de har inget vettigt jobb till mig i Bollnäs. Där har de bara städning och vaktmästeri och det kan jag inte göra för mina ben, säger han.

Mer läsning

Annons