Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3,3 miljoner kan sparas

Samhällsbyggnadsnämnden godkände förslaget till budgetramar för år 2010, inklusive de följder det får om de får en minskad ram med 3,3 miljoner kronor. Moderaterna hade i det fallet ett eget förslag.

Annons

För att kunna ha fortsatt verksamhet av samma omfattning som i dag har samhällsbyggnadsnämnden begärt en höjning av ramen med 1,8 miljoner kronor nästa år. Det troliga är i stället att de får en sänkning med 3,3 miljoner kronor. Beslut tas i kommunstyrelsen i början av maj och inför det har kommunstyrelsen begärt att få in förslag på besparingar i storleksordningen 3,3 miljoner kronor, plus beskrivning av vilka konsekvenser det skulle få.

LjP har tidigare redogjort för besparingsförslaget. Bland annat handlar det om att fem tjänster på gata/park försvinner efter pensionsavgångar. Restaurang Oasen riskerar att stängas, liksom tillagningsköket på skolan i Los där maten i stället skulle lagas i köket på Furugården.

Moderaterna protesterade mot besparingsförslagen om minskat vägunderhåll, minskat underhåll på fastigheter, nerdragning på drift- och underhåll av fritidslokaler, uppsägning av idrottshallen i Los och minskat anslag till föreningsverksamheten.

– Ekonomin i den här kommunen är inte så dålig att man måste spara på det här viset. Det finns mer kreativa lösningar, ansåg Lars Molin (M), tjänstgörande ersättare i nämnden.

Vid votering röstades M:s förslag ner med siffrorna 9-2.

Mer läsning

Annons