Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 restauranger i Ljusdal får underkänt

/

Av 24 kontrollerade restauranger i Ljusdals kommun klarar sig fyra utan anmärkning. Övriga 20 har brister i hygienarbetet.

Annons

De fyra restauranger som klarar sig utan anmärkning är Hotell Järvsö, Hotell Järvsöbaden, Järnvägshotellet och Öjebergets restaurang. Det visar den kontroll av 24 restauranger som Ljusdals kommuns miljöinspektörer genomfört under årets första kvartal.

Bland de brister som konstaterats hos övriga 20 restauranger finns bland annat bristfällig dokumentation av tillagnings- och uppvärmningstemperaturer, dokumentation av nedkylning och återupphettning, varmhållning och faroanalys. Och vid nästan hälften av de kontrollerade restaurangerna visade sig utbildning av personalen, när det gäller egenkontroller, vara otillräcklig.

I rapporten, som sammanställts efter inspektionerna, poängteras dock att den bristfälliga dokumentationen inte per automatik leder till att konsumenterna får mat som är hygieniskt bristfällig. Men att noggrann dokumentation är en hygienisk kvalitetssäkring.

De restauranger som visat brister över genomsnittet kommer att följas upp av miljöinspektörerna.

Mer läsning

Annons