Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

090909 kl 09.09 blev de äkta makar

/

090909 klockan 09.09 blev de man och hustru.
080808 började Roland Persson och Anna Thunell från Järvsö att skämta om att gifta sig, och nu, drygt ett år senare är de äkta makar.

Annons

Klockan 09.09 den 9 september -09, stod paret på en liten klipphäll bakom trädgården på Stenegård och svarade ja när vigselförrättaren Lillemor Sandberg frågade om de ville bli man och hustru.

– Vi har tänkt på att gifta oss, men mest bara skrattat när vi pratat om det. Jag vet inte hur det blev allvar av det, säger Anna Thunell.

– Men jag kommer ihåg. Vi var i stugan när det var 080808 och ni började prata om det, säger Elida Thunell, Annas 11-åriga dotter.

Efter det tog planerna allt fastare form. För ett år sedan bokades Lillemor Sandberg som vigselförrättare och paret bestämde att de ville vigas på Stenegård med bara barnen Elida och Emrik Thunell och Sara och Stefan Persson närvarande.

– Vi har hållit det hemligt för alla. Elida har till och med skapat ett kodord för bröllopet så vi har kunnat prata om det när andra hört, hon har kallat det nine nine nine, säger Anna Thunell.

Familjen bor i Kåsjö, Järvsö och vigdes med byn som bakgrund. När klockan slog 09.09 var vädret på parets sida. Men när tidningen en stund senare skulle ta bilder av de nygifta blåste starka vindar.

– Det blir nog ett stormigt äktenskap. Nej det tror jag väl inte, skrattar Anna.

Mer läsning

Annons