Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsförsäkringar varslar fem om uppsägning

Fem personer på Länsförsäkringars kontor i Hälsingland har blivit varslade om uppsägning. Samtidigt är fyra nya tjänster utlysta.

Annons

Länsförsäkringar håller på att omorganisera för att bättre anpassa sig till vad kunderna efterfrågar, förklarar Tua Holgersson, vd för Länsförsäkringar Gävleborg.

– Vi har sett att kunderna beter sig annorlunda. För framförallt sakförsäkringar kommer de inte längre fysiskt till våra kontor, utan ringer eller går in på nätet. Det kunder vill ha när de besöker våra kontor är hjälp med helhetsrådgivning, berättar hon.

Därför har telefonin centraliserats till en ort och tjänster där man hanterar privata sakförsäkringar har dragits in. Det handlar om fem personer som har varslats om uppsägning på kontor i Hälsingland, två i Ljusdal, två i Bollnäs och en i Hudiksvall.

Samtidigt har ett antal nya tjänster tillkommit som är anpassade till kundernas behov, fyra är redan tillsatta och ytterligare fyra är utlysta, berättar Tua Holgersson.

Om man kan lära sig ett nytt jobb på ett halvår så kan man placeras om till en ny tjänst, men det här är inte den typen av tjänster, berättar Jonas Danielsson, fackrepresentant för FTF, försäkringstjänstemannaförbundet.

– Det handlar om att möta våra kunder på ett bättre sätt. Sen är det alltid tufft att medarbetare får sluta, säger Jonas Danielsson.

Mer läsning

Annons