Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets personalpolitik förklaring till läkarflykt

99 läkare har svarat på en enkät om varför de slutade arbeta inom landstinget.

Av dem är det nästan hälften som anger landstingets personalpolitik som en av orsakerna.

Annons

Nästan lika många anger arbetsförhållandena som anledning. Familjeskäl eller andra orsaker är betydligt mindre förekommande som orsak.

Det är den borgerliga oppositionen i landstinget som gjort undersökningen. Genom landstingets personalavdelning har de fått uppgifter om runt 200 läkare som de senaste två åren antingen sagt upp sig eller begärt tjänstledigt.

– 200 läkare som slutat av 800 är i sig anmärkningsvärt. Vi har kritiserats av landstingsledningen för att använda begreppet läkarflykt, men det här bekräftar att det är en rättvisande beskrivning, säger oppositionsrådet Patrik Stenvard (M).

Landstinget har i egen regi genomfört en stor enkätundersökning bland läkare som sagt upp sig. Resultatet av den blir klart nästa månad.

– Vi från oppositionen har drivit den här frågan länge. Nu händer det en del och det ska bli intressant att jämföra deras resultat med våra, men dels har de inte frågat dem som begärt tjänstledigt, dels tror jag inte vi ställt samma fråga. Vi har till exempel frågat om läkarna kan tänka sig att rekommendera landstinget som arbetsgivare. Det tror jag inte att de har gjort. Vi vet att landstinget Gävleborg har ett dåligt rykte som arbetsgivare, säger Patrik Stenvard.

54,5 procent av läkarna i undersökningen säger att de inte kan rekommendera landstinget som arbetsgivare.

Mer läsning

Annons