Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget fortsätter bjuda på alkohol

Vänsterpartiets oppositionsråd Alf Norberg vill att landstinget ska sluta bjuda på alkohol vid representationstillfällen. Men majoriteten av landstingsstyrelsen vill inte nobba starkare middagsdrycker.
– Det finns ingen anledning att skattebetalarna ska betala för det, säger Alf Norberg (V).

Annons

Enligt de nuvarande reglerna för representationen får alkoholhaltiga drycker serveras vid middagar och särskilda representationstillfällen.

– Vi har slutat att bjuda på alkoholhaltiga drycker vid representation i Hudiksvalls kommun och i Region Gävleborg, så varför kan vi inte göra det i landstinget? Det blir klart och tydligt, bara alkoholfria drycker gäller, säger Alf Norberg.

Hans motion fick bara stöd av Kristdemokraterna i landstingstyrelsen. De andra partierna vill gärna kunna bjuda på alkohol även i fortsättningen och föreslår att landstingsfullmäktige ska låta det förbli så.

– Vi är och ska vara restriktiva med att bjuda på alkohol. Det handlar inte som att vi ska dricka oss berusade, men det finns tillfällen där vi tycker att det är rimligt att bjuda på alkohol som måltidsdryck. Exempelvis har det varit mycket uppskattat när vi har haft middagar för de landstingsanställda som går i pension, säger landstingsrådet Tommy Berger (S).

Men Alf Norberg tycker att skattepengarna ska gå till vården i stället.

– Har lanstinget utländska gäster som man vill bjuda på alkoholhaltiga drycker så får man väl ta upp sin egen plånbok. Har vi en middag med landstingsfullmätige får väl de ledamöter som vill ha öl och vin själva betala för det, säger han.

Mer läsning

Annons