Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna bröt mot kontaktförbud

En 60-årig kvinna från södra Hälsingland kontaktade vid flera tillfällen sin ex-make, trots kontaktförbud. Domen blir att hon överlämnas till rättpsykiatrisk vård.

Annons

Den häktade kvinnan kontaktade under maj och juni månad sin ex-make vid nio olika tillfällen. Nu döms hon för överträdelse av kontaktförbud, för sju av de tillfällena, av Hudiksvalls tingsrätt.

Mannen och kvinnan som tidigare varit gifta har två barn tillsammans. Enligt mannen ska hon ha sökt upp honom vid fem tillfällen på hans arbetsplats och två i hans bostad.

Kvinnan erkänner att hon kontaktat mannen. Anledning är att hon vill att de ska försonas, vilket skulle underlätta hennes kontakt med barnen, uppger hon.

Mannen har sagt att han inte vill ha någon kontakt med henne och har vid möte bett henne gå.

Tidigare har kvinnan dömts till en månads fängelse för hemfridsbrott och överträdelse av kontaktförbud. Hon har även dömts till skyddstillsyn och dagsböter för flertalet överträdelser. Alla brott är riktade mot mannen.

Senast dömdes hon i juni 2014 för överträdelse av kontaktförbud vid 16 tillfällen och påföljden blev överlämning till rättpsykiatrisk vård. Hon blev utskriven tidigare i maj.

Med hänsyn till återfall i likartad brottslighet och utifrån rättpsykiatrisk bedömning överlämnas kvinnan till psykiatrisk vård. Hon bedöms lida av allvarlig psykisk störning.

Enligt tingsrätten ska kvinnan stanna i häktet tilldess domen vinner laga kraft mot henne.

Mer läsning

Annons