Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krimchefen lämnar Hälsingland

/
  • Förundersökningsledare Anneli Segerqvist är på väg mot nya mål. Nu tar hon med sig maken Lennart till Stockholm och Sollentunapolisen.

Efter sju år vid Bollnäspolisen har Anneli Segerqvist packat sina personliga tillhörigheter i en kartong och lämnat tillbaka pistolen.

Nu slutar hon sin tjänst som förundersökningsledare och tar maken Lennart med sig till Stockholm. Där ska båda jobba som utredare på kriminalenheten i Sollentuna.

Annons

Under 29 år arbetade Anneli Segerqvist vid Stockholmspolisen. Men 2004 bestämde hon sig för att flytta hem och fick jobbet som utredare på krim i Bollnäs.

När förundersökningsledare Leif Hagelin gick i pension i september för två år sedan var det hon som fick överta jobbet.

Då sa hon att hon skulle vara kvar ända fram till pensionen.

Så blev det inte. Jobbet blev inte riktigt som Anneli hade tänkt sig.

- Det är svårt att sitta som mellanchef, Det tillkommer nya arbetsuppgifter hela tiden, som att lägga in övertid, semestrar och bevilja ledighet, säger hon.

Till slut kände hon att det blev för mycket.

Både hon och maken Lennart som är rotelchef för familjeenheten i Gävle har sagt upp sig och börjar i februari att arbeta som utredare på kriminalenheten i Sollentuna.

- Det ska bli spännande och roligt att byta arbetsplats. Både Lennart och jag har ju jobbat där tidigare och har många vänner kvar, säger Anneli.

Hon ångrar däremot inte att hon tackade ja till tjänsten som förundersökningsledare och rotelchef för OBS-regionen. Jobbet har gett henne erfarenhet och hon har haft ett bra samarbete med personalen.

När hon får frågan vad som har varit jobbigast under tiden i Bollnäs kommer svaret spontant – styckmordet på Christian. Det påverkade hela kåren.

- Man vill ju inte tro att sånt kan hända på en så liten ort som Bollnäs. Det var definitivt inte roligt att ta kontakt med hans föräldrar och berätta att vi hade hittat delar av deras son. Det är nog bland det värsta jag har varit med om, säger Anneli Segerqvist som lämnar sin tjänst på torsdag.

Mer läsning

Annons