Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ser allvarligt på det här"

/
  • Petter Karlsson, Region Gävleborgs avtalsdirektör, ser allvarligt på problemen kring ISS städning av sjukhusen.

Region Gävleborgs avtalsdirektör Petter Karlsson reagerar på uppgifterna om dålig personalpolitik och bristande städning på sjukhusen.
– Jag ser allvarligt på det här, säger han.

Annons

ISS och regionen har diskuterat problemen med städningen. Petter Karlsson berättar att han tagit del av de uppgifter som framkommit i tidningen och i Gefle Dagblad.

Fackförbundet Kommunal har kritiserat ISS för att inte ordenligt informera om hur många som är anställda hos företaget i Gävleborg.

– Den information jag har fått så handlar det om provanställningar som avslutats i förtid. Jag ser allvarligt på det här. Arbetsmiljön är ISS ansvar, men vi har förstås villkor för hur den ska se ut avtalet. Om ISS enkom säger upp personal utan att göra något annat för att leva upp till leveransen blir jag orolig, säger Petter Karlsson.

Regionen har dessutom fått brev från tidigare medarbetare om missförhållanden och fått in avvikelserapporter från personal om att städningen inte sköts.

– Vi vet att det en del städning inte utförts som den ska och att ISS har haft uppstartningsproblem. Vi har löpande samtal för att följa upp hur avtalet fungerar och då diskuteras aktuella saker som kommit upp, säger Petter Karlsson.

Nu kommer regionen och ISS ha tätare samtal framöver för att komma fram till en bra lösning på städningen. Avtalet löper fram till sista januari 2019 och det är inte aktuellt att säga upp det.

– Vi tror att vi tillsammans kommer att kunna lösa det här inom avtalstiden. I avtalet regleras ersättningar som ISS måste betala till oss ifall vi måste betala någon annan för att göra den städning som inte utförs, säger Petter Karlsson.

Har städningen försämrats under tiden ISS tagit över?

– Vi kan se att de inte klarar av att leverera det vi har kommit överens om. Utan noggrann uppföljning är det inte helt enkelt att avgöra ifall städningen har blivit sämre, helst inte när vi mäter mot olika krav i de olika avtalen.

Läs även:

"Sämsta arbetsgivaren jag haft"

Facket: ISS lyssnar inte

Tips? Hör av er till oss!

Annons