Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls sjukhusväxer på höjden

En ny dialysverksamhet vid Hudiksvalls sjukhus kommer att innebära två nya våningsplan och investeringar för 45 miljoner kronor.
– Alla verksamheter vid sjukhuset kommer att ha nytta av ombyggnationen, säger Tommy Berger (S), landstingsråd med ansvar för fastighetsfrågor.

Annons

Njurpatienter från hela Hälsingland tvingas fortfarande åka flera gånger i veckan till Bollnäs för dialys. Från norra Hälsingland blir det långa resor.

Redan i slutet av 2009 lovade landstingets politiska ledning att det skulle finnas två dialysmottagningar i Hälsingland.

Förutom den i Bollnäs skulle en ny startas i Hudiksvall, men än har det inte blivit verklighet. Man har inte kunnat bestämma var den nya verksamheten skulle inrymmas.

– Man har kommit fram till att det behövs helt nya lokaler, eftersom dialysverksamheten ställer speciella krav, säger landstingsrådet Eva Tjernström (S).

Nu finns ett färdigt förslag som innebär att en ny våning byggs på både hus 7 och hus 8. Det berör de flesta av sjukhusets verksamheter. Den här veckan får landstingsstyrelsen information om förslaget.

– På det lägre huset bygger man runt ett fläktrum. Det skapas 1 500 nya kvadratmeter på det ena huset och 2 000 kvadratmeter på det andra, säger Tommy Berger. Det ger möjlighet för verksamheter att få mer samlade lokaler, vilket ska kunna underlätta arbetet.

Tommy Berger vågar inte lova när hela byggprojektet ska vara klart.

– Ambitionen är att dialysverksamheten ska kunna starta under 2012, säger han.

Mer läsning

Annons