Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en miljon till teatern

Ännu en gång öppnar kommunstyrelsen kassalådan och ger Glada Hudik-teatern pengar från kontot för oförutsedda kostnader.
En miljon kronor skjuts till teatern.

Annons

Kommunstyrelsen har beslutat att gå in med ytterligare en miljon kronor i Glada Hudik-teatern och Fokus glada Hudik, ett projekt som Hudiksvalls kommun och näringslivet samverkar kring.

Ledamöterna beslutade enigt att miljonen skulle tas från kommunstyrelsens konto för oförutsedda utgifter 2010, på ett sammanträde på torsdagen.

Med den nya miljonen inräknad, har Hudiksvalls kommun nu stöttat teatern och projektet med mer än tre miljoner kronor i år.

- Alla i kommunstyrelsen är positiva till det här. Vi går in tungt, säger Sven-Åke Thoresen (S), kommunalråd och ordförande för kommunstyrelsen.

Tidigare i år beviljade kommunstyrelsen 350 000 kronor från samma konto för att Glada Hudik-teatern ska åka till New York.

I budgeten för omsorgsnämnden har kommunen avsatt 1,3 miljoner kronor. Och kommunens verksamhet CUL, Centrum för utveckling och lärande, har budgeterat 400 000 kronor för att starta nya utbildningar.

Utöver de rent ekonomiska delarna, bidrar kommunen även med arbetsinsatser.

Mer läsning

Annons