Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wedins påminns om arbetsmiljön

Wedins salteri i Enånger har inte presenterat hur det långsiktiga arbetsmiljöarbetet ska bedrivas, och nu påminner Arbetsmiljöverket om att det ska göras. En inspektör besöker salteriet nästa vecka, för att diskutera hur arbetet ska läggas upp.

Annons

Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion vid salteriet i fjol sommar, sedan det hade visat sig att de sommarjobbande unga fick besvär med ögon och luftvägar. Wedins vidtog omgående åtgärder för att förbättra den akuta situationen.

Ventilationen åtgärdades, och de anställda fick glasögon som skyddade mot stänk och irriterande ångor. Wedins installerade också en utrustning för mätning av svavelväte i luften, och placerade ögonskölj lättåtkomligt i lokalen.

Företaget blev ålagt att senast i oktober 2009 redovisa hur det långsiktiga arbetsmiljöarbetet skulle läggs upp, men fick anstånd till 1 april, eftersom det inte bedrivs någon verksamhet under vintern. Men när tiden löpt ut, fanns fortfarande ingen redovisning.

– De hade tänkt vänta till de var klara med sommarens rekrytering, eftersom arbetsmiljöarbetet ska läggas upp i samråd med de anställda. Problemet är att de inte har tagit kontakt med oss. Nu vill jag att de kommer igång, så att det åtminstone finns en struktur när de anställda kommer, säger Stefan Reis vid Arbetsmiljöverket.

Mer läsning

Annons