Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volvokunder tros stanna

/
  • Säljchef Karl-Erik Hammarstrand tror inte att ägarskapet kommer att påverka deras försäljning.

Att Volvo byter ägare är inget nytt för återförsäljarna. Ränteläget betyder mer för handeln än vilka som äger bilmärket, resonerar de.

Annons

Under det första kvartalet 2010 förväntar sig Ford att skriva under det definitiva avtalet om att sälja Volvo till Geely.

Att Volvo nu är på väg att få kinesiska ägare stör inte återförsäljarna, åtminstone inte på Bilbolaget. Ägarförhållandet påverkar inte, enligt Karl-Erik Hammarstrand, säljchef för Hälsingland.

– Nej, det känns inte som det skulle påverka. Amerikanarna har inte varit särskilt bra ägare för Volvo heller, konstaterar han. Nu gäller det att få Volvo på fötter och börja genera pengar igen.

Någon oro märks inte, vare sig från kunder eller återförsäljare.

– För oss som återförsäljare betyder det bara att vi får en annan leverantör av bilarna, berättar Karl-Erik Hammarstrand.

Bilbolaget har 70 anställda i Hälsingland, varav 25 i Hudiksvall. De anställda har inte fått någon annan information än den som gick ut i pressen under julveckan, om att en överenskommelse har nåtts med Geely.

Något som däremot påverkar är ränteläget.

– Låga räntor hjälper till att hålla nybilsförsäljningen uppe, åtminstone på den privata sidan, berättar Karl-Erik Hammarstrand och lägger till att det har en större inverkan än vilka som står för ägarskapet.

Mer läsning

Annons