Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitt skilda versioner av misshandel

Två män, 19 och 25 år, ställdes på tisdagen inför rätta. De misstänks ha sparkat en liggande man i huvudet en natt i höstas. Men versionerna om vad som verkligen hänt gick vitt i sär.

Annons

Ett regelrätt och ömsesidigt slagsmål med vinnare och förlorare. Eller en helt oprovocerad och rå misshandel där två män sparkar på en liggande man.

Tingsrätten fick höra helt skilda berättelser om samma händelse när två män ställdes inför rätta för misshandel.

I den ena bilden av händelsen en oktobernatt på Lilla Kyrkogatan i fjol, kom de två åtalade männen och en flickvän ifatt två bröder och den enes flickvän. Precis när männen passerade sa någon av bröderna något kränkande om männen ursprung. 19-åringen vände sig om och konfronterade en av bröderna. Det blev tjafs och kamraten försökte dra iväg 19-åringen för att undvika bråk. Då fick kamraten en smäll i ansiktet och så var slagsmålet igång - man mot man.

Men den ene broderns flickvän är säker på att ha varit med om en annan händelse. Hon berättade att brodern, som själv inte minns vad som hände, var kraftigt berusad. Han snubblade precis när de andra passerade på gaten och flickvännen drar slutsatsen att han måste ha kommit åt männen för de började direkt slå och sparka på brodern, som inte ens hann resa sig innan han låg nedslagen på gatan. Liggandes fick han ta emot flera sparkar.

Ett oberoende vittne berättade att hon såg den värnlösa brodern försöka skydda sig i fosterställningar mot kraftiga sparkar på ryggen och i huvudet. Vittnet kunde inte säga varför bråket började.

Dom meddelas om ett par veckor.

Mer läsning

Annons