Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitalis fick publiken att skratta

/
  • Hotellägarens dotter Anna (Berit Westerberg) är kär. Men fästmannen Gusten (Torvald Rosén) faller inte hennes far i smaken.
  • Hotellägarens fru Greta (Gunda Mossberg) hälsar på en gäst (Maj-Britt Lindkvist), ovetande om att det är makens gamla älskarinna. I bakgrunden syns Anna (Berit Westerberg), dottern i huset.
  • Oj oj oj, hur ska det gå? Hotellägaren Ludvig Ekenkrans (Yngve Hamberg) är inte glad när han upptäcker vem som precis har dykt upp – en gammal älskarinna (Maj-Britt Lindkvist).

"Säg det med ett leende" är titeln på en farsartad komedi som teatergruppen Vitalis roade sin publik med i onsdags.

Annons

En liten del av lokalen Patricia har förvandlats till en hotellreception, tiden är någon gång kring 1950-talet. Hotellägaren Ludvig Ekenkrans (Yngve Hamberg) är inte glad när han upptäcker vem som precis har dykt upp – en gammal älskarinna (Maj-Britt Lindkvist). Men han har fler problem än så, för dottern Anna (Berit Westerberg) vill gifta sig med Gusten (Torvald Rosén) och det är ingen man som faller pappan i smaken. Lägg till en major (Gunnar Fernlund) som tittar för mycket i flaskan och man förstår att det är upplagt för förvecklingar, intriger och framför allt många skratt.

Pjäsen är skriven av Anders Bryvald och Barbro Kernby har regisserat den fartfyllda komedin. Skådespelarna verkar ha lika kul som publiken. Och det är också meningen med pjäsen – att ha kul tillsammans.

– Det är väldigt viktigt att visa upp att man kan ha jättekul när man är gammal, säger Inger Andersson, projektledare för äldres sociala innehåll.

Arrangör är Hudiksvalls kommuns Äldreomsorgsprojekt. På onsdag hade pjäsen premiär och i höst ska teatergruppen från Iggesund turnera i kommunen och då får fler äldre chansen att få sig ett gott skratt.

Mer läsning

Annons