Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visitation i klassrum

/
  • Biskop Ragnar Persenius är på visitation i Hälsingtuna-Rogsta församling. En av programpunkterna var besök i klass sex på Mo skola.

Möte med frågvisa elever och besök på avfallsstationen Ulvberget var del i Ragnar Persenius biskopsvisitation i Hälsingtuna-Rogsta församling.

Annons

Eleverna i klass sex på Mo skola hade förberett sig väl när de skulle möta biskop Ragnar Persenius på torsdagen. Han är på visitation i Hälsingtuna Hälsingtuna-Rogsta församlingar. I programmet ingick också besök på Ulvbergets avfallsstation, där prosten Bo Johansson brukar ha högmässa varje år.

– Det är första gången jag får besöka en avfallsstation när jag är ute på visitation. Kyrkan jobbar mycket med klimatfrågor och miljö, och vi är med och trycker på för bättre miljö nere i Bryssel, säger Ragnar Persenius, som beskriver sig själv som stamkund på sopstationen i Uppsala och att han är noga med sopsortering.

Barnen i Mo skola ville veta mycket och ställde frågor som: Är Gud en man? De ville också veta om biskopen skrivit autografer någon gång och vad han gjorde när han var ledig från sitt jobb.

– Förr gick en biskopsvisitation ut på att ta reda på vad som hänt ute i församlingen. Nu är det mer fokus på framtiden och hur kyrkan ska utvecklas. Jag tar med mig intryck som jag får på en plats till nästa visitation och jag förmedlar kontakter mellan församlingarna, berättar Ragnar Persenius.

Mer läsning

Annons