Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vision över nya Delsbo

/

Omläggningen av E 4 gör att mer trafik kör igenom genom Delsbo. Nu gäller det bara att få de passerande att stanna där, för att se vad bygden har att erbjuda.

Annons

När visionsskissen över Delsbos framtid visades var engagemanget stort.

Omkring 50 personer har kommit till biografen i Delsbo på torsdagskvällen. Inne i lokalen har folk slagit sig ned på stolarna och längst framme, vid själva bioduken, står Pelle Nyberg. På projektorn visas den skiss som han har varit med och tagit fram över den nya genomfarten i Delsbo. Delaktiga i projektet är också HNA och Dellenbygdens framtid.

– Det handlar om att identifiera förbättringsområden inom Delsbo centralort, framför allt genomfartsleden, säger Pelle Nyberg.

Med en laserpekare visar han en karta över bygden med förslag på förändringar.

– Våra ungdomar i Delsbo har inte så många platser att vara på. Kanske skulle man kunna göra ett område där de kan ägna sig åt att åka skateboard och likande, säger Pelle Nyberg.

Han berättar också att byggandet av flera infarter skulle ha vissa fördelar, samtidigt som de för trafiksäkerhetens skull inte får bli för många. Det finns också förslag om utökning av parkeringar och informationsskyltar som berättar för trafikanterna vad Delsbo har att erbjuda.

– Turistbyrån tycker jag ska ligga kvar vid stationshuset, fortsätter han.

Ett annat förslag handlar om en upprustning av den befintliga rastplatsen. Ytterligare ett rör att ta bort viadukten.

– Det är en tanke som jag har lekt med. Vad som skulle hända då är att man öppnar upp på ett helt annat sätt, säger Pelle Nyberg.

Åsikter som rör vikten av att ha en gång- och cykelväg, om viadukten försvinner, nämns också. Vart turistbyrån ska ligga, dess öppettider och parkeringar i anslutning till den, är ett annat återkommande ämne som engagerar besökarna.

En annan del i det hela rör all växtlighet som skymmer utsikten över bygden.

– Det här är en vision som man kan jobba vidare med. Det man vill är att få folket till centrum och få politikerna att förstå att Delsbo är något som man verkligen kan göra något med, säger Pelle Nyberg.

Mer läsning

Annons