Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterkul på Larsbo gård

/
  • Katie, Peter och Leah älskar Åsa Fricks rullrån och kakor.
  • En slädtur med häst står självklart också på programmet.
  • Lasse Frick har hämtat Järvsöloyden, som är släkt med Järsvöfaks, för en slädtur.
  • Peter Teggart har snabbt blivit kompis med djuren på gården. Smeknamn har de också fått och visst känns det helt rätt med
  • I vinterkylan tar det lite längre tid att klä på sig. Claire Teggart hjälper dottern Katie medan bästisen Leah nästan är klar.
  • Det är kul att åka spark, tycker Katie Teggart.
  • Katie Teggart, Karen och Leah O'Doherty och Karen och Peter Teggart njuter av vintern i Sverige.

När Katie Teggart skickade in ett tävlingsbidrag till en nationell radiokanal i Irland visste hon inte att man kunde vinna en resa. Men hon vann och inte långt senare satt Katie, lillebror Peter, mamma Karen, bästisen Leah och Leahs mamma Claire på ett plan till Sverige och Larsbo gård.

Annons

Kilometer efter kilometer åker man genom det snöklädda landskapet. Till sist dyker den upp, Larsbo gård, mitt i hälsingeskogarna. En väl påpälsad gestalt står vid infarten och vinkar, det är Claire Teggart som väntar på sin sexårige son Peter som har upptäckt tjusningen med att åka pulka. Systern Katie tar sparken i stället och efter några turer går de in för att äta lunch, med rödblossiga kinder och glittrande ögon.

Barnen räknar upp alla aktiviteter som de har hunnit med på Larsbo gård.

– Pimpelfiske var jättekul, säger Peter, trots att vi inte fick någon fisk.

– Att åka pulka, det är roligt, tillägger åttaåriga Katie.

De har dessutom åkt terrängskidor, gjort en utflykt till Järvszoo, ätit raggmunkar, våfflor med lingongrädde och har grillat korv ute.

Men om inte Katie hade vunnit radiotävlingen så hade de nog aldrig upptäckt Larsbo gård. Nu är de glada över att de har fått uppleva en vecka i Hälsingland. På måndag åker de tillbaka till Irland, som för tillfället snarare är en vit än grön ö.

– Men det är långt ifrån lika mycket snö där, och där var det kanske sex minusgrader. Det är ingenting jämfört med hur det var här, skrattar de.

Mer läsning

Annons