Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare i ljusdesign på Broman

/
  • Jens Löjdström och Tommy Blomström, som inte var med på prisutdelningen, vann både sin klass HIT10A samt Best in show med Klädhängare.
  • Jimmy Söderström fick första pris i sin klass HIT09 för sin Kättingen. - Jag var nere i verksta'n en kväll och då slog det mig att jag skulle använda kätting till min ljusstake.
  • - Juryn såg Bromans själ i den här ljusstaken, sa rektor Gun-Britt Johansson om segraren i HIT10B, Patrik Ivarssons och Johan Mattssons Bron.

Storslagen, pampig och maffig. Orden användes för att beskriva Klädhängare – ljusstaken som tog hem Best in show-priset i Bromangymnasiets ljusdesigntävling.

Annons

Entrén till Bromangymnasiet var juligt upplyst under måndagsförmiddagen. 29 bidrag till skolans Ljusdesigntävling slogs där om domarnas gillande. Två dagar i veckan under tre veckor har eleverna på det industritekniska programmet haft på sig från idé till färdigt verk. Juryn valde bland annat att ge priset Best in show till Jens Löjdströms och Tommy Blomströms Klädhängare – en en och en halv meter hög golvkandelaber. - Jag trodde inte vi skulle vinna, sa en överraskad och glad Jens Löjdström.

- Det här är inte bara hantverk utan också konst. Eleverna fått träna kreativitet och samarbetsförmåga, två viktiga egenskaper, sa rektor Gun-Britt Johansson.

Mer läsning

Annons