Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaområde i skärgårdsmiljö

/
  • Till vänster i bild syns det skogsområde som kan omvandlas till ett nytt, skärgårdsnära villaområde om exploatören får som han vill. På andra sidan vägen är det nära till havet.

Ett nytt villaområde planeras vid Fäskärsviken, öster om Idenor.
Byggkontoret i Hudiksvall har fått i uppdrag att undersöka om 31 nya tomter kan bli verklighet.

Annons

Ännu befinner sig det nya villaområdet vid Färskärsviken på skrivbordsstadiet. Arkitektkartan visar 31 nya tomter i anslutning till en ny väg med anslutningar till Fäskärsvägen och Saltviksvägen. Sopstation, fotbollsplan och lekplats är också utritade på kartan, strax söder om den befintliga bebyggelsen vid havsbandet.

Det är en privatperson som vill stycka av sin skogsfastighet. Det finns varken detaljplan eller översiktsplan för området. En detaljplan krävs för en så stor exploatering, och eftersom det saknas stöd i översiktsplanen så beslutade byggnadsnämnden tidigare i somras att det ska upprättas ett så kallat planprogram.

- Huvudfrågan, som jag ser det, är att utreda vilken som är den lämpligaste tillfartsvägen. Ska man använda den befintliga Fäskärsvägen eller ska man gå genom skogen mot Saltvik? säger Jonas Olsson på byggkontoret.

Stenbergsvägens och Fäskärsvägens vägsamfällighet ställer sig positiv till exploateringen eftersom det finns en efterfrågan på boende i skärgårdsmiljö. Samfälligheten invänder emellertid mot anslutningen till Fäskärsvägen, eftersom de anser den vägen är anpassad endast för gles trafik.

Mer läsning

Annons