Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa helt utbränd

/

Strax före klockan tre på natten till söndag kom larmet om en villabrand. Huset var helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen.

Annons

Det var en förbipasserande trafikant som från E 4:an såg att det brann i en villa på Fegärdevägen i Njutånger och larmade räddningstjänsten.

Villan var helt övertänd innan släckningsarbetet hann påbörjas och alla fönster hade spruckit sönder av hettan. Räddningstjänsten fick information om att ingen var hemma och kunde inrikta sig på att släcka branden utifrån.

Någon fara för omkrinliggande villor hann inte uppstå, mycket tack vare att villan var byggd i tegel och betong. Konstruktionen i sig gjorde att spridningsrisken minskade.

Att villan var övertänd ledde också till att taket rasade in. I spånfyllningen tog sig elden ytterligare en gång på morgonen, men den släcktes snabbt.

I villan bodde en man och hans son och de kom till platsen på morgonen och fick se förödelsen.

Polisen har varit på plats och skickade även dit tekniker för att försöka fastställa brandorsaken. På grund av att elden blossade upp igen tvingades de dock avbryta för att komma tillbaka senare.

Därför är brandorsaken oklar. Räddningstjänsten kan inte heller uppge någon teori till brandorsaken eftersom det brann över hela villan när de anlände.

Mer läsning

Annons