Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ta med oppositionen

Hudiksvalls kommun står inför svåra beslut. Socialdemokraterna vill att oppositionen ska vara med och besluta om budgeten.

Annons

- Vi måste lägga politiska trätor åt sidan. Vi hinner bråka tillräckligt inför valet ändå, säger kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (S).

Trots extrapengarna från regeringen kommer det bli ett övermäktigt arbete för Hudiksvalls kommun att få fram pengar som räcker till att behålla alla skolor, genomföra badhuset och andra investeringar samt behålla all personal.

Hudiksvalls kommun får 20 miljoner kronor extra 2010 av regeringen men behöver 50 miljoner kronor. För 2011 kommer ytterligare 14 miljoner kronor, men då fattas det 65 miljoner kronor i den kommunala budgeten förklarar biträdande ekonomichef Sten Nordborg.

- Vi är inne i en av de svåraste kriserna någonsin. Vi Socialdemokrater vill sträcka ut en hand, jag hoppas att oppositionen instämmer, säger Sven-Åke Thoresen.

De första reaktionerna från oppositionen är inte avvisande, tvärt om från moderaterna.

- Det ska bli spännande för oss att sitta med i budgetarbetet. Det är en bra träning till efter valet då det blir vårt ansvar, säger Håkan Rönström (M) Hudiksvall.

Moderaterna går in i de inledande diskussionerna med öppna ögon.

- Vi tror inte att Thoresen har några baktankar om att splittra oppositionen, utan att socialdemokraterna behöver hjälp med svåra beslut, säger Håkan Rönström (M).

Mer läsning

Annons