Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill rädda ungdomar från fylla

/
  • Mattias Ropponen och Fredrik Andersson anser att det är viktigt att det anordnas aktiviteter för ungdomar på Brandgaraget.

Mattias Ropponen och Fredrik Andersson arbetar ideellt på Brandgaraget varje lördag för att kunna hålla öppet för ungdomar. De går sista året på Glada Hudikskolan och gör det här som sitt projektarbete.
– Brandgaraget behövs för ungdomarna. De behöver någonstans att vara under helgerna, säger Mattias.

Annons

Mattias har tillbringat mycket tid på Brandgaraget under sin uppväxt.
– Jag har hängt här sen jag var liten, jag känner de som jobbar här så därför är det kul att få göra det här som projektarbete, säger Mattias.
Brandgaraget är öppet på eftermiddagarna måndag till onsdag då kommunen har en fritidsanställd på plats. På torsdagar och fredagar ansvarar studieförbundet Bilda för verksamheten. Mattias och Fredrik har arbetat på Brandgaraget sedan februari och kommer att fortsätta med det till studenten i juni. Men de har framfört önskemål till Bilda att få fortsätta under sommaren.
– Det är ju då ungdomarna vill ha någonstans att vara, man skulle kunna ha grillkvällar här, säger Fredrik.
Under vintern och våren har de anordnat Guitar Hero tävlingar, filmkvällar och olika spelningar. Det är alltid många ungdomar i högstadieåldern som kommer.
– Kommer det ett 40-tal så kan man säga att vi har räddat de från fyllan den kvällen, säger Fredrik som kommer från Ljusdal och kom i kontakt med Brandgaraget när han började på Glada Hudikskolan.
– Vi har arrangerat många spelningar här. Det är ett skönt ställe att hänga på, säger Fredrik som tycker att det är viktigt att det satsas på att anordna aktiviteter med kvalité.
– Om man kunde få hit etablerade band skulle det förmodligen komma en större publik och man skulle få bort stämpeln att Brandgaraget är ett fjortisställe, säger Mattias.
Den 9 maj kommer killarna att anordna en endagsfestival på Brandgaraget. Flera olika lokala band kommer att spela, bland annat Armonia och Iskaros. Som avslutning på projektet kommer Mattias och Fredrik att redovisa sitt arbete för kommunen.
– Vi vill tala om för politikerna vad Brandgaraget betyder för oss ungdomar och att det behövs mer pengar, säger Mattias.

Mer läsning

Annons