Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill göra brandhärjat vattentorn till dansbana

/
  • Det var sommaren 2014 som träfasaden till vattentornet i Sörforsa förstördes i en brand.

Bygg dansbana, dansgolv och en scen där det förstörda vattentornet i Sörforsa står. Det föreslås i ett medborgarförslag till kommunen.

Annons

Det var förra sommaren som vattentornet i Sörforsa förstördes i en brand . Det är kommunen som äger byggnaden och än finns det inget beslut om vad som ska hända med tornet.

– Man måste ta ett politiskt ställningstagande till vad man vill göra med tornet . Och vi behöver få en budget. Det är storleken på pengen som styr förväntningarna på vad vi kan göra, säger Jan Kroppegård som är chef på tekniska förvaltningen.

Förvaltningen har däremot fått pengar till att städa på platsen.

– Vi räknar med att göra det arbetet i höst, säger Jan Kroppegård.

Nu har kommunen fått in ett medborgarförslag om vad man kan göra med det brandhärjade vattentornet. Förslaget går ut på att man bygger en kombinerad dansbana, dansgolv och scen på kullen där vattentornet står. I förslaget kallas det för Tornkullen.

Förslaget är också att man återanvänder de delar av vattentornet som finns bevarade och att man väver in Forsas kulturella, industriella och historiska karaktärsdrag i bygget. I förslaget föreslås också att bygget sker i samverkan med Forsas invånare, föreningsliv och näringsliv.

Medborgarförslaget ska nu behandlas av kommunen.

Mer läsning

Annons