Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikarie får tillsägelse för dåligt bemötande

Diskussionen på gruppboendet slutade med att brukarens kuddfodral revs sönder. Händelsen har Lex Sarah-anmälts och en vikarie får ett skriftligt förtydligande för olämpligt bemötande.

Annons

Det var i början av augusti som en brukare på ett gruppboende hamnade i en diskussion med en vikarie i personalen. Vikarien ville att brukaren skulle komma med och äta kvällsfika, men brukaren ville inte.

- Vikarien visste att om den här personen lägger sig för tidigt så kan det bli en sömnlös natt. Diskussionen blev väl livligt och brukaren blev irriterad och arg, berättar verksamhetschef Inger Myrsten.

Enligt kommunens Lex Sarah-anmälan ska vikarien ha tagit bort brukarens täcke ur sängen. Det blev dragkamp om en kudde och ett kuddfodral gick sönder.

Enhetschefen på boendet har påtalat det olämpliga i vikariens bemötande. Hon kommer också att få ett skriftligt förtydligande om hur man bör uppträda.

- Personalen måste hitta bra sätt att motivera brukarna till olika saker, säger Inger Myrsten.

Vikarien arbetade på gruppboendet under sommaren och är nu timvikarie. Efter händelsen i augusti kommer hon inte att jobba med just denna brukare igen. En annan åtgärd, enligt kommunens utredning, är att nya vikarier ska få mer information vid introduktionen.

Mer läsning

Annons