Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tog tag i honom och tog pistolen från honom"

/

Café Skutan i Hudiksvall utsattes för ett väpnat rånförsök, under natten till tisdag. En 20-årig man sitter anhållen hos polisen, misstänkt för rånförsöket.

Annons

En av de anställda berättar att 20-åringen hade varit gäst på Café Skutan under kvällen. Mannen är tidigare känd på krogen, säger den anställde, och det har aldrig tidigare varit några problem. Det var det inte heller på måndag kväll, säger den anställde.

– Han drack lite, och var jättetrevlig hela tiden. Sen försvann han, och var borta kanske en halvtimme, innan han kom tillbaka och skrek att han skulle ha pengar, säger den anställde.

Händelsen utspelade sig i bardelen på Café Skutan, där två personer arbetade bakom disken. Det fanns också gäster i lokalen, när mannen krävde att få pengarna.

– Vi tog tag i honom, och jag tog pistolen från honom. Gästerna i baren hjälpte också till. Sedan ringde vi till polisen, säger den anställde, som själv var den som tog pistolen från den misstänkte.

Vapnet visade sig vara en luftpistol, men medan dramatiken pågick inne i baren visste ingen vad det var för sorts vapen. I det stora hela gick allt förhållandevis lugnt tillväga, enligt den anställde.

– Vi förstod inte riktigt vad som hände. Vi trodde väl först att han bara skojade, för han hade inte alls betett sig konstigt tidigare under kvällen. Han är en av våra stamkunder, och han har aldrig tidigare uppträtt hotfullt när han har varit här, han har alltid varit jättetrevlig. Det känns väldigt olustigt nu, för man trodde ju att man kände honom. säger den anställde på Café Skutan.

På tisdagen var det öppet som vanligt på krogen. Polisen kom och genomförde sina förhör med de anställda som var på plats under rånförsöket, i övrigt rullade verksamheten på som vanligt.

– Det är första gången i hela mitt liv som jag har upplevt något sådant här. Jag trodde aldrig att det skulle kunna hända, säger den anställde.

Mer läsning

Annons