Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väster järnvägsfavorit

/
  • Tomas Andersson, konsult hos WSP Samhällsbyggnad, presenterade de olika bansträckningarna.

Det vimlade av synpunkter på hur ett nytt järnvägsspår ska drag genom eller förbi Hudiksvall under samrådsmötet med Trafikverket.

Annons

Tidigast kan det bli fråga om byggstart år 2016 för en ny järnväg i området. Projektledare Harald Knutsen trodde i sin förhoppning att det kan bli frågan runt 2020. Trots den långa tidshorisonten vill han ha in synpunkter så snart som möjligt.

– Synpunkter nu har mycket större möjligheter att få genomslag. Kommer de senare i processen är det mycket trögare, manade han på tisdagskvällen.

Och synpunkter fanns det bland åhörarna. Tydligast var förslagen om att lägga dubbelspåret långt väster om Hudiksvall, gärna väster om den E 4 som nu byggs, där markundersökningarna redan är gjorda av dåvarande Vägverket.

– Det här är den tydligaste synpunkten som kommit fram under kvällen, summerade Harald Knutsen strax innan paus.

Många frågor ställdes av de 50-talet åhörare som kommit till Folkets Hus och det var tydligt att planerna skapat oro, särskilt eftersom så stora markytor pekats ut bland möjliga dragningar. Många bor i områdena.

– Det här är ingen kul process, medgav Harald Knutsen. Men vi har inget bättre sätt att genomföra den på. Jag tror på den här öppenheten även om det innebär en oro som ni får ta med er hem.

Mer läsning

Annons