Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västberga får fler företag

E-com AB väljer att investera miljonbelopp i att bygga nya lokaler för sin telekombutik och satsar på ett skyltläge vid infarten från E 4 mitt i finanskrisen.

Annons

- Vi har egentligen inte känt av någon konjunkturnedgång utan anställde ytterligare en person i våras, berättar vd Jan Lambertsson vid E-com AB som ingår i franchisekedjan som heter Stjärna Fyrkant.

De nuvarande lokalerna, det så kallade "E-comhuset" har köpts upp av tillväxtföretaget Voith som har behov av lokalerna senast i slutet av nästa år.

- Skyltlägen blir allt viktigare, för företagen behöver synas, säger Jan Lambertsson.

E-com behöver 675 kvadratmeter för den egna butiken men räknar med att bygga en lokal på 1 100 kvadratmeter för att ge plats för andra företag som anser sig ha nytta av ett läge där de blir granne med Oilquicks nya anläggning och rondellen vid Bergsjövägen.

Bara tomten kostar 1,3 miljoner kronor att köpa av Hudiksvalls kommun och försäljningen har fått klartecken av tekniska nämnden. Storleken på den totala investeringen återstår att se eftersom upphandlingen av bygget ännu inte är avslutad. Jan Lambertsson räknar ändå med att företaget flyttar in i nya lokaler under senhösten nästa år.

- Vi har en god orderingång och en tro på framtiden som gör att vi vågar investera, säger Jan Lambertsson.

Mer läsning

Annons