Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårmässa för antikt och samlarvurm

/

I år blir det ingen augustimässa för samlarna, i Hudiksvall. Årets stora arrangemang är redan förbi, innan tussilagon ens har slagit ut. Issäsongen i Glysishallen är anledning till att mässan flyttats till våren.

Annons

– Det ska vara is i hallen redan när vi normalt har mässan. Vi har haft mässan i slutet av augusti, efter skolstarten, men nu har vi under några år hamnat allt närmare midsommar, konstaterar Karl-Gustaf Kjellin i Hudiksvallsortens samlarförening.

Besökarantalet har gått tillbaka en del under de senaste åren, men försäljarna kommer trofast åter, år efter år.

– Det viktiga är ju att de som kommer får sälja, inte att det är många besökare som går in och ut, utan att köpa någo, påpekade Karl-Gustaf Kjellin.

Men helgens mässa var hur som helst lite mindre än föregångarna. Hela "hyllan", läktarplanet till vänster innanför entren, stod tom under lördag och söndag. Där brukar annars Märta Henningsson från Uppsala stå. Lite underligt var det att komma till Hudiksvall i april, medgav hon.

– Fjolårets mässa var lite trög, och med utgångspunkt från den är mina förväntningar ganska låga. Men vi vet ju inte hur det går, förrän vi har räknat ihop, förklarade Märta Henningsson.

Mitt i raden av säljare bjöd Karin Högberg från Delsbo in i en tillfälligt uppriggad möbelrenoveringsverkstad, där hon visade hur det går till att klä om en fåtölj.

Många stannade för att intresserat följa arbetsgången, medan andra fortsatte vandringen runt borden, för att lyfta på grejorna, titta och tumma och minnas, och kanske köpa med sig något hem.

Mer läsning

Annons