Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg sägs ha siktats i Hudiksvall

En person säger att han sett en varg i Forsa på tisdagskvällen, morgonen därpå kom en ny vargobservation. Från Sofiedal i Hudiksvall.

Annons

– Vid 10.15 var jag i Sofiedal och lämnade grejer på sonens firma. När jag åkte därifrån så åkte jag bara 30–40 meter så hoppade det fram en varg på vägen, en ungvarg. Det syntes att den inte var gammal. Den var ganska högrest och ganska mager, berättar Sture Levin från Hög.

Läs även: Så skrämmer du bort vargen.

– Och så stod den och tittade på mig ett tag, men jag hann ju inte få fram nån kamera. Jag försökte kolla så mycket jag kunde, Men den drog i väg mot Överås, stack över gärdena.

Hur vet du att det var en varg?

– Jag vet hur en hund ser ut och det här var inte en hund, det var ett vilt djur. Den första jag sett i vilt tillstånd. Jag är 76 år gammal och kan se skillnad på en varg och en schäfer.

Länsstyrelsen om vargobservationerna i Hudiksvall: "I vinter kan vi se om det är en stationär varg"

Sture Levin berättar att han ringde till en kollega till sonen och sa att han skulle skynda sig ut och titta. Men den personen hann inte ut i tid.

– Den hoppade ut på vägen och travade som en häst. Jag fick ju tvärnita, hade jag gasat på hade jag kört på den, säger Sture Levin.

Läs även: Varg attackerade och dödade får i Grängsbo.

Hur kändes det då?

– Jag tyckte det var kul, en upplevelse. Jag var in på Google och kollade hur den skulle se ut. Där är de ju lite bukiga, men den här var väldigt tanig, säkert en decimeter större än en schäfer, smal och spänstig, väldigt fin.

Läs även: Varg dödade åtta får i Bergvik.

Mer läsning

Annons