Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valpropaganda var bannlyst

/
  • Nätverket Hudiksvalls väljare bjöd in till ett demokraticafé på tisdag kväll. Vården och skolan var temat för kvällen och Eva Bovin var samtalsledare.

Valpropaganda var bannlyst när nätverket Hudiksvalls väljare på tisdag kväll bjöd in till demokratikafé. Det var det första utav tre träffar före valet och syftet är att vanliga väljare och politiker ska få möjlighet att diskutera olika ämnen. Temat för kvällen var vården och skolan.

Annons

Det var ungefär ett 20-tal personer som hade samlats på Café August för att i lite mer informell atmosfär diskutera de frågor som väljarna ville prata om.

– Tanken är att det ska vara ett samtal där vanligt folk kan göra sin röst hörd. Valpropaganda hör inte hemma i den diskussionen, påpekade kvällens värd Ingmar Höglund.

Problemet var kanske att det var lite ont om vanliga väljare – av de närvarande var cirka hälften politiker. Men samtal och diskussioner blev det.

Publiken hade samlats kring små, runda bord och för att kunna diskutera lite mer konkreta frågor fick varje bord i uppgift att komma fram till en eller flera frågeställningar. Tisdagens demokratikafé var det första utav tre. På måndag nästa vecka är ämnet för kvällen stadsmiljö och uthållig utveckling, veckan därpå står kulturen och framtiden på programmet.

Mer läsning

Annons