Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Väldigt välkomna pengar"

De pengar Hudiksvalls kommun tilldelas av regeringen för att kunna öka bemanningen i äldreomsorgen kommer inte att göra någon stor skillnad, men är ändå väldigt välkomna, enligt Henrik Persson (S), ordförande i social- och omsorgsnämnden.

Annons

Hudiksvalls kommun får 4,5 miljoner av regeringens och Vänsterpartiets miljardsatsning på mer personal i äldreomsorgen under 2015. Under 2016 till 2018 kommer kommunen att få dubbelt så mycket per år.

– Det kommer att innebära att vi kan göra en liten höjning i bemanningen, men det blir ingen jätteskillnad, säger Henrik Persson (S), ordförande i social- och omsorgsnämnden.

Enligt Henrik Persson kan kommunen öka personaltätheten från 0,62 personal per plats på äldreboendena till 0,64 i och med pengarna som skjuts till från regeringen. Nämnden dras med ett stort underskott, men att dra ned på personalen är inte ett alternativ.

– Det är tunt med personal i dagsläget och vi skulle vilja öka personalstyrkan, men det har inte gått i och med underskottet. Därför är det här väldigt välkomna pengar. Vi har dessutom ganska höga sjukskrivningstal som vi hoppas ska sjunka när arbetsbelastningen blir lägre, säger han.

Mer läsning

Annons