Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägvisning mot gymnasiet

/

Ett av de första viktiga valen i livet gäller gymnasiet, och lite vägledning kunde man få på onsdag kväll, då Bromangymnasiet hade information för niorna.

Annons

Kvällen inleddes med en allmän information, i en till bristningsgränsen fullsatt aula. Rektor Gunbritt Johansson berättade om skolan, förr och nu, och gav en liten bild av hur vardagen kan vara på Broman i Hudiksvall – en av de stora gymnasierna i Sverige.

Joel Sund och Emilia Sundberg går på Läroverket i år, och uppskattade möjligheten att få gå runt och se vad som händer.

– Det är bra att det finns en informationskväll, där man kan få veta lite mer om programmen. Jag ska söka restaurang och livsmedel som första val, och i kväll kan man få prata med eleverna som går på programmet nu, förklarade Joel Sund.

Förutom Bromangymnasiets egna program marknadsfördes även grannkommunernas exklusiva erbjudanden, det vill säga det som Hudiksvall inte kan erbjuda.

– Och när de har sina informationskvällar är vi där. Det är hotell och turism samt vvs och fastighet som vi är ensamma om, berättade Bromangymnasiets marknadsförare Frida Dolk.

Ytterligare några program åker med till grannkommunerna, och fyller ut utbudet där det finns luckor i de respektive kommunerna. Sen återstår det bara för eleverna att välja rätt.

Mer läsning

Annons