Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väggmålningen var deras sommarjobb

/
  • En trappa upp finns rymddelen av den nya väggmålningen i Västra skolans huvudentré, som Isabelle Nilsson har varit med och gjort.
  • Isabelle Andersson (längst fram i bild) var en av tre elever på Bromangymnasiet som fick uppdraget bildläraren Christina Stål (i mitten) att göra en väggmålning i Västra skolans huvudentré. Initiativtagare var Mia Lindqvist (längst bak i bild), fritidspedagog på Västra skolan.

När höstterminen börjar på måndag väntar en överraskning för barnen på Västra skolan. Tre elever från Bromangymnasiet har nämligen dekorerat väggarna i huvudentrén med motiv från Disney-filmer.

Annons

– Det såg ganska trasigt, fult och eländigt ut här tidigare och jag tänkte att man borde kunna göra något kul av det. Jag funderade på olika möjligheter och fick tipset att vända mig till Bromangymnasiet, säger Mia Lindqvist, som är fritidspedagog på Västra skolan.

Christina Stål, bildlärare på Bromangymnasiet, nappade på idén med en väggmålning och presenterade den för sina elever för att se om någon var intresserad. Uppdraget gick till slut till Isabelle Nilsson, Elida Näsman och Anna Asp, som gick första året på estetiska programmet med inriktning bild och formgivning. De började spåna idéer och skissa på bildlektionerna under vårterminen. Att göra själva målningen blev deras sommarjobb under tre veckor av sommarlovet.

– Vi kom fram till att ett Disney-tema skulle passa barnen, och kom på att det skulle vara roligt om målningen började på botten av havet, sedan kom upp i luften och till sist ut i rymden, berättar Isabelle Nilsson.

Havsdelen börjar en trappa ner och övergår i luftdelen på bottenvåningen, för att sedan tonas över i rymden en trappa upp. Några av figurerna är placerade där de egentligen inte hör hemma, som Rapunzel som simmar omkring i havet.

– Det har varit ett jätteroligt sommarjobb, säger Isabelle Nilsson.

Några barn som går på fritids under sommarlovet har redan hunnit se målningen.

– De har sagt "Åh, vad fint!". Det ska bli spännande att se vad de andra säger när de kommer på måndag, säger Mia Lindqvist.

Mer läsning

Annons