Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gjorde du den 11 september 2001?

/
  • Den 11 september 2001 i New York.

FOTO: DIANE BONDAREFF/Scanpix
  • Hasse Nyberg, 56 år, Hudiksvall:– Jag var vid korsningen vid Kyrkoesplanaden och Kungsgatan och hörde om vad som hänt på radion. Man trodde inte att de ljög, eller man undrade vad det var de pratade om. Sen kom jag hem och satte på tv och då förstod jag att det var sant. Och det är som de säger, man kommer verkligen ihåg vad man gjorde den dagen.
  • Anna Löfstrand, 23 år, Näsviken:– Jag satt i ett klassrum i sjuan och lyssnade på min klassföreståndare, Krattan, som tårögd berättade för oss vad som hade hänt. Det kommer jag ihåg.
  • Sara Fredin, 21 år, Hudiksvall: – Ja, 2001 var jag 11 år. Jag vet inte vad jag gjorde, men jag minns att det var ett himla liv i skolan efteråt.
  • Semere Emanuel, 42 år, Hudiksvall:– Då var jag i skolan och läste svenska. Jag kommer ihåg att vår lärare berättade vad som hade hänt.
  • Gun Forsmark, 67 år, Tönnebrosjön:– Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde, men jag vet att jag fick reda på vad som hade hänt genom radion. Jag kunde inte riktigt förstå det.

Det har gått tio år sedan attacken mot tvillingtornen i World Trade Center i New York. En dag som förändrade världen på flera olika sätt.
HT gick ut på stan och frågade hur folk minns dagen och var de var när de fick höra nyheten.

Annons

Klicka på bildspelet till höger för att se vad de berättade.

Mer läsning

Annons