Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsattes för grön laser

Två personer, en busschaufför och en bilist, har utsatts för gröna laserstrålar från laserpekare. Busschauffören har polisanmält händelsen och även bilisten har kontaktat polisen. Båda händelserna inträffade i Delsbo.

Annons

Bussföraren har uppgett att incidenten inträffade vid 20-tiden förra söndagen. Han körde på riksväg 84 vid Delsbo och strålen riktades från en mötande bil. Enligt bussföraren var det aldrig någon risk för avåkning, men polisen rubricerar händelsen som framkallande av fara.

Den andra incidenten inträffade dagen efter, vid halv niotiden på kvällen. En bilist bosatt i Delsbo var på väg hem och skulle köra in i garaget när han såg något som reflekterade i luften.

Han säger att det var svårt att se var den gröna lasern kom ifrån, men att han upplevde det som om det var någon som stod på en balkong som riktade lasern mot honom.

Gröna laserstrålar kan på korta avstånd ge svåra ögonskador och brännskador på huden. I februari i fjol tog Strålsäkerhetsmyndigheten beslut om att förbjuda starka laserpekare på allmän plats.

Mer läsning

Annons