Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning efter olycka dröjer

Kommunen startade en utredning efter att en sjuårig pojke skadades svårt av ett fallande fotbollsmål i Njutånger för en vecka sedan. Nu skjuts utredningens planerade slutdatum upp. Tills vidare hålls kommunens fotbollsmål hopkedjade och oanvändbara.

Annons

Det var för en vecka sedan som en sjuårig pojke från Njutånger hamnade under ett fotbollsmål som välte. Några aktuella uppgifter om pojkens tillstånd har inte lämnats ut från Uppsala akademiska sjukhus, men han drabbades av allvarliga huvudskador. Efter olyckan utförde polisen en teknisk undersökning som visade att målburen bara satt fast i en av fyra fästpunkter. I onsdags förra veckan meddelade kommunchef Bengt Friberg att två parallella åtgärder inletts efter olyckan på fotbollsplanen, som är en kommunal anläggning. En av åtgärderna var att starta en internutredning för att undersöka hur olyckan inträffade. Planen var att utredningen skulle vara klar på onsdag. Men enligt Per-Erik Nilsson, som leder kommunens interna utredning, kommer det att ta längre tid.

- Det var sagt först att det skulle vara klart till onsdag, men det fattas några intervjuer innan utredningen kan sammanställas. Det kommer inte att vara klart till onsdag, det är allt jag kan säga, säger han.

Han vill inte uttala sig om vad utredningen lett till hittills.

- Utredningen fortskrider. Jag vill inte lämna ut något förrän den är helt klar, säger Per-Erik Nilsson.

Den andra åtgärden som Bengt Friberg gav besked om under förra veckan var att personal från tekniska förvaltningen skulle åka runt till alla kommunens fotbollsplaner för att kontrollera målen och åtgärda eller ta bort dem genast om det fanns minsta tecken på att de inte var säkra. Ännu finns ingen slutgiltig lösning på säkerhetsproblemet.

- Vi inväntar den tekniska utredning som pågår. Den ska ge svar på vilka åtgärder som måste vidtas för att det här inte ska kunna inträffa igen. Tills vidare är alla mål hopkedjade och bortplockade, så det blir en liten paus i fotbollsspelandet, säger Jan Kroppegård, chef för kommunens tekniska förvaltning.

Mer läsning

Annons