Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressningsdömd kvinna vill frias av hovrätten

Den kvinna som i början av december dömdes för utpressning har överklagat sin dom. Kvinnan vill att hovrätten friar henne helt, eller, i andra hand, att påföljden och det skadestånd hon ska betala till sin före detta sambo sänks.

Annons

Kvinnan dömdes av Hudiksvalls tingsrätt för att ha krävt 150 000 kronor av sin före detta sambo för att inte anmäla honom för misshandel. I samband med detta upprättades ett avtal som innehöll en överenskommelse om att kvinnan skulle betala tillbaka pengarna om hon gjorde en anmälan. Tingsrätten ansåg att kvinnan har utnyttjat mannens rädsla för att förlora sitt jobb om han polisanmäldes och dömde kvinnan till en villkorlig dom, 30 dagsböter, samt till att betala tillbaka 100 000 kronor till mannen. Men kvinnan förnekar brott och har nu överklagat domen.

Det var för tre och ett halvt år sedan som ett gräl mellan Hudiksvallskvinnan och hennes dåvarande sambo slutade med att sambon misshandlade kvinnan. Händelsen ledde till att relationen tog slut och i samband med detta ansåg mannen att kvinnan kunde få en viss ekonomisk kompensation för att ha råd att bo kvar i bostaden. Han erbjöd 40 000 kronor, men kvinnan krävde ytterligare 90 000 och enligt mannen ska hon ha hotat att anmäla honom om hon inte fick pengarna. Detta förnekas av kvinnan, hon menar att pengarna hon fick dels var en kompensation för att hon behandlats illa, dels resultatet av en bodelningslikvid. Nu vill hon att hovrätten friar henne helt, eller, i andra hand, att påföljden och det skadestånd hon ska betala till sin före detta sambo sänks.

Mer läsning

Annons