Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmaningar för Systembolaget

/
  • Magdalena Gerger, vd Systembolaget, träffade kunder och medarbetare i butiken i Hudiksvall på fredagen.

Systembolagets vd Magdalena Gerger tycker att det är viktigt att ta del av kundernas synpunkter. På fredagen arbetade hon i butiken i Hudiksvall.

Annons

– Jag tycker att det är väldigt bra att komma ut och möta våra kunder i butikerna, träffa all personal och se hur våra butiker fungerar, säger Magdalena Gerger.

På fredagsmorgonen började hon med att packa upp nya varor och sortera ute i butiken i Hudiksvall. Sen blev det morgonmöte med butikens personal innan det var dags att möta kunderna som kom för att handla.

– Det är väldigt bra att få möjlighet att prata med medarbetarna, de kan berätta hur allting fungerar och ge förslag till förändringar, säger Magdalena Gerger.

Ett par gånger per år försöker hon få möjlighet att komma ut och arbeta i Systembolagets butiker runt om i Sverige.

– Jag får många idéer och tankar om framtida förbättringar, säger hon.

För butiken i Hudiksvall väntar ombyggnation under hösten. Det ska bli mer fokus på kvalité, ett större sortiment och butiken ska ge mer inspiration till att hitta rätt dryck till olika maträtter.

– Man ska få njuta, men man ska dricka med måtta. Det ska inte gå att ta miste på att vi står för det när vi bygger om. Nu kan man tycka att man mest ser en massa flaskor i butiken, att vi står för måttlighet ska även synas i butiken, säger Magdalena Gerger.

Systembolaget vill erbjuda ännu flera alkoholfria alternativ i framtiden och man ska kunna få god hjälp att hitta passande drycker till olika tillfällen.

– Jag tror inte att alla tänker på Systembolaget när de ska ha ett alkoholfritt alternativ. Vi vill kunna hjälpa våra kunder att hitta bra drycker och vara en inspirerande butik, säger Magdalena Gerger.

Mer läsning

Annons